Overbetuwe steunt campagne voor meer geld voor gemeenten

De gemeente zorgt voor veel belangrijke zaken in uw dagelijks leven, zoals zorg, energie, veiligheid, woningbouw, hulp bij schulden en afvalbeheer. Het is veel werk om dit goed te regelen.

Waarom genoeg geld belangrijk is

Om deze taken goed te blijven uitvoeren, heeft de gemeente voldoende geld van de regering nodig. Op Prinsjesdag wordt bekend hoeveel geld de gemeente volgend jaar krijgt. Het is belangrijk dat er genoeg geld beschikbaar is zodat Overbetuwe haar werk goed kan blijven doen en u de hulp en diensten krijgt die u nodig heeft.

Campagne ‘Je gemeente doet er alles aan’

Om aandacht te vragen voor dit probleem, doet Overbetuwe mee met de campagne ‘Je gemeente doet er alles aan’. Vanaf 2 september wordt deze campagne zichtbaar op straat, bij stations en op social media. 

Wethouder Financiën Rik van den Dam legt uit: “De gemeente krijgt steeds meer taken van de overheid, maar niet genoeg geld om deze goed uit te voeren. Daardoor moeten we flink bezuinigen en kunnen we ons werk niet meer goed doen. Dit kan zo niet langer, daarom doen we mee met de campagne.” #jegemeentedoetertoe

De thema’s van de campagne

Hieronder vindt u de 6 thema's van de campagne. Elk thema heeft een poster en een uitleg van de burgemeester of wethouder over waarom dit thema zo belangrijk is voor Overbetuwe en u als inwoner.

Veiligheid

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos: "We willen dat iedereen in onze 11 dorpen zich veilig kan voelen. Samen met onze veiligheidspartners en met u, werken we er hard aan om van Overbetuwe een plek te maken waar iedereen zich ook thuis kan voelen."

Schulden

Wethouder Armoede, Rik van den Dam: “Mensen met geldzorgen kunnen rekenen op onze gemeente. Met financiële ondersteuning zorgen we dat kinderen kunnen sporten of bijvoorbeeld een laptop hebben voor school als ouders dat niet zelf kunnen betalen.''

Zorg

Wethouder Jeugd, Chantal Teunissen: “Jong en oud in Overbetuwe moeten zo gezond en gelukkig mogelijk kunnen leven. Daarom zorgen we voor de juiste hulp wanneer het nodig is, zodat iedereen zich goed kan voelen en zichzelf kan zijn.”

Energie

Wethouder Energie, Evert Westerbeek: "In Overbetuwe werken we aan duurzame en betaalbare energie, bijvoorbeeld bij het laden van uw auto of het verwarmen uw huis. We ondersteunen u erbij, zodat u er nu én in de toekomst warmpjes bij zit.”

Openbare ruimte en afval

Wethouder Openbare ruimte, Wijnte Hol: "Samen met u houden we de openbare ruimte in Overbetuwe schoon en goed onderhouden. Een schone omgeving maakt onze 11 dorpen fijn om in te wonen, werken en verblijven."

Wonen

Wethouder Woningbouw, Karel Grimm: "Iedereen verdient een fijne plek om te wonen, dus zorgen we in Overbetuwe voor meer mogelijkheden voor wie een huis zoekt. Zonder inzet van mensen en geld komen plannen niet van de grond, daarvoor is de bijdrage van het Rijk noodzakelijk."

Meer weten? 

Bekijk de website van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten voor meer informatie over de campagne.
Daarna nog vragen? Neem dan contact op met cluster Communicatie van de gemeente via communicatie@overbetuwe.nl.