Samenvatting reacties informatieavond 4 juni de Wanmolen Zetten

Op 4 juni in MFC Wanmolen, Zetten.

Hoe is energievoorziening geregeld tijdens de netcongestie?

Vanwege het tekort aan stroom zullen we tijdelijk gas blijven gebruiken, totdat de netcongestie is opgelost. Er komen warmtepompen, die eerst gekoppeld worden aan de gasketels en daarna wordt overgeschakeld naar een volledig elektrische aansluiting. Na de netcongestie zal het gebouw energieneutraal zijn.

Zijn er mogelijkheden voor energie-opslag onderzocht?

Zijn mogelijkheden voor langdurende energieopslag in basalt-accu’s onderzocht, dat is een duurzaam alternatief.

De mogelijkheden van batterij-opslag zijn onderzocht. Deze oplossing is duurder en past niet binnen het investeringsbudget. De ontwikkelingen op het gebied van batterij-opslag gaan snel en houden we in de gaten. Mogelijk is dit over enkele jaren toch nog mogelijk. 

Meer innovatieve technieken zoals een basalt-accu zijn niet onderzocht. Dit zou meer onderzoek vergen en past niet binnen de planning en de financiële kaders die de gemeenteraad heeft meegegeven.

Waar staan de warmtepompen en hoeveel geluid maken de warmtepompen?

De warmtepompen staan op het dak, achter een gevelscherm. Het gevelscherm houdt een deel van het geluid tegen en zorgt voor een fraaier aanzicht.

De normen voor geluid zijn maximaal 40 dB(A) op de erfgrens én op de achtergevel van de woning, in de avond en nachtperiode. Voor het MFC Wanmolen voldoen we daar ruimschoots aan, de geluidbelasting is maximaal circa 30 dB(A) voor de dichtstbij gelegen woningen (dat zijn de erfgrens van Veldstraat 7 de gevel van Veldstraat 9).

Nadat de netcongestie is opgelost zal de gasaansluiting verdwijnen en komen er warmtepompen bij. De geluidproductie zal dan iets toenemen tot maximaal circa 35 dB(A) voor de dichtstbij gelegen woningen.

Huisartsenpraktijk: wanneer is de verlichting aan?

De werkzaamheden in de huisartsenpraktijk zijn maandag tot en met vrijdag van circa 7.30 uur tot circa 17-18 uur.

Als de huisartsenpraktijk is gesloten is de verlichting niet aan.

Vraag bij de uitzichten op het gebouw naar de woningen en vice versa. Er ontbreken beelden van het zicht vanaf de Ghandistraat naar het gebouw/de zorgvleugel.

Bekijk hier de aanvullende beelden van het zicht van en naar de Ghandistraat.

Op de huidige Wanmolen is er aan de achterzijde veel overlast door jongeren. Ze klimmen op daken en kunnen zich verstoppen. Hoe is dit in het nieuwe ontwerp bedacht?

In het nieuwe ontwerp is er veel meer sociale controle, ook aan de achterzijde. De jongeren hebben nu de mogelijkheid om om het dak te klimmen door de lage gootlijnen. In het nieuwe plan is dit heel lastig omdat het dak van de begane grond circa 4,5 meter is.

Waar komen de zonnepanelen op het nieuwe gebouw?

Deze PV-panelen komen op het dak van de sporthal, deze zullen iets boven de rand uitsteken.

Is de schaduwwerking van het nieuwe gebouw in beeld gebracht?

Bekijk hier de resultaten van de zonnestudie (zoninval en schaduw van het gebouw) van de huidige situatie en van de nieuwe situatie. 

Is er ruimte om bomen te plaatsen tussen de 3 woningen Schweitzerpark en het MFC?

Is er ruimte om bomen te plaatsen tussen de 3 woningen Schweitzerpark en het MFC?

In de Ghandistraat wordt bij piekmomenten ook geparkeerd. Kan er een parkeerverbod komen?

Bij het MFC Wanmolen komen 108 parkeerplaatsen. Het parkeren wordt meer over de dag heen verspreid. We zullen na realisatie kijken of er parkeeroverlast is. Als dat aan de orde is, kan een parkeerverbod overwogen worden.

Wat is de functie van het gebied bij de noodingang sport/kleedkamers tussen de kerk?

Wat is de functie van het gebied bij de noodingang sport/kleedkamers tussen de kerk?

Hoeveel parkeerplaatsen zijn er nu bij de Wanmolen? Is er een parkeernorm voor de huidige Wanmolen?

De huidige Wanmolen is in 1979 gebouwd. Toentertijd waren er geen parkeernormen. Het aantal parkeerplaatsen nu is niet eenduidig, omdat op de verharding slechts deels parkeervakken zijn aangegeven. In de nieuwe situatie zijn er parkeervakken en zal de ruimte efficiënter worden gebruikt.

In- en uitrijden via de Ghandistraat: kan er een éénrichting komen over de parkeerplaats, zodat tegenoverliggende woning geen last heeft van koplampen?

We gaan éénrichting over de parkeerplaats meenemen in de uitwerking. 

Picknicken in het park moet mogelijk blijven, is er ook aandacht voor jongeren?

Het is de bedoeling dat het park een plek wordt waar mensen kunnen zitten, picknicken,  en elkaar ontmoeten. Inbreng van de jongeren over de inrichting van het park wordt ook gevraagd.

Neemt het aantal verkeersbewegingen toe in de nieuwe situatie?

Het aantal verkeersbewegingen wordt meer over de dag verspreid (ochtend-middag-avond). Dat komt door de zorgpartijen die ma t/m vrijdag overdag werken. De bowling verdwijnt en de zaalruimte neemt af, waardoor de piekmomenten ’s avonds of in het weekend afnemen.

Er wordt regelmatig te hard gereden in de straat Schweitzerpark-Gandistraat. Kan daar wat tegen gedaan worden?

Belangrijk is gedragsverandering; te hard rijden is in eerste instantie ook het rijgedrag. Het eventueel aanbrengen verkeersremmende maatregelen is geen onderdeel van het MFC Wanmolen. Dit kan aan de orde komen bij toekomstige herinrichting van straten, aanpak van riolering etc. 

Hoe wordt het park onderhouden?

Het park wordt door de gemeente onderhouden.