Wereld Fietsdag: met speciale aandacht voor de oudere fietser

Goed nieuws: gemeente Overbetuwe heeft zich officieel aangesloten bij het Doortrappen-initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Doortrappen moedigt veilig fietsen voor ouderen aan. Blijven genieten van de voordelen die fietsen biedt voor uw gezondheid, welzijn en mobiliteit. Dat wilt u toch ook?

De eerste activiteit die we organiseren onder de vlag van Doortrappen is op Wereld Fietsdag, maandag 3 juni. Tussen 14:00 en 16:00 uur bieden we bij onze stand voor het gemeentehuis in Elst activiteiten voor de oudere fietser van elk niveau. 

Fietscoach

Tips en oefeningen van een geriatrie fysiotherapeut van Reflex Fysiotherapie. Bent u wat onzeker? Minder balans, reactievermogen en kracht? Laat u informeren over op- en afstappen, omkijken en het gebruik van een fietsspiegel. Ook doen we samen wat oefeningen.

Samen rondje fietsen

Wie wil kan samen de Doortraproute rond Elst verkennen. Totaal 23 kilometer. De bedoeling is om te fietsen met een tempo van maximaal 18 km per uur zodat u met gewone of elektrische fiets mee kunt doen. Route is te downloaden of printen op www.fietsersbond.nl. Start om 14:30 uur.

Advies van de fietsenmaker

Probeer een fiets met een lage instap of ontdek de mogelijkheden van het ombouwen van uw huidige fiets tot driewieler. De ervaren adviseurs van Walt-Bikes en Van Dam Tweewielers beantwoorden graag al uw vragen.

Gratis koffie, thee en wat lekkers

Drink gezellig samen een kopje koffie of thee, terwijl u de informatiefolders over Doortrappen bekijkt.

Op pad met de duofiets

Is zelfstandig fietsen voor u (tijdelijk) niet mogelijk? Meld u dan aan voor een tochtje op de duofiets. Sportakkoord Overbetuwe geeft graag 10 ritjes op Wereld Fietsdag cadeau. Start- en eindpunt is het gemeentehuis. Informeren en reserveren kan bij Benita van Eck: 06-11 51 34 85. Of kijk op www.de-buitenband.nl