Verhuur 1e verdieping Mozartstraat Elst

De gemeente Overbetuwe is voornemens om de eerste verdieping van het pand aan de Mozartstraat 12 te Elst te verhuren ten behoeve van de exploitatie van buitenschoolse opvang aan De Kikkerkoning Kinderopvang B.V.

De gemeente Overbetuwe is van mening dat op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria De Kikkerkoning Kinderopvang B.V. de enige serieuze gegadigde is om deze ruimte van de gemeente te huren. De gemeente motiveert dit als volgt:

  • De gemeente is eigenaar van het pand aan de Mozartstraat 12 te Elst. Dit pand huisvest een basisschool. In het omgevingsplan is de bestemming ‘Maatschappelijk’ opgenomen.
  • De Kikkerkoning Kinderopvang B.V. is reeds actief in Elst op het gebied van buitenschoolse opvang, staat geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en heeft aantoonbaar ervaring met samenwerking met de school in het pand aan de Mozartstraat.
  • De Kikkerkoning Kinderopvang B.V. is bereid om een marktconforme huur te betalen op grond van de Tarievenverordening gemeentelijke accommodaties.
  • De eerste verdieping van het pand heeft een oppervlakte van circa 430 m2 en wordt tijdelijk voor maximaal 3 jaar verhuurd. Onderhuur is niet toegestaan. De ruimte wordt in huidige staat verhuurd.

De gemeente Overbetuwe geeft met de publicatie van het voornemen uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778) (Didam-arrest), meer in het bijzonder het bepaalde in rechtsoverweging 3.1.6.

Mocht u zich niet kunnen verenigen met dit voornemen omdat u meent zelf in aanmerking te kunnen komen voor huur van voormelde ruimte, dan dient u dit binnen 20 kalenderdagen na datum van deze publicatie kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan y.teurlincx@overbetuwe.nl, onder vermelding van “Reactie voorgenomen verhuur Mozartstraat 12 Elst”. In dat geval onderzoekt de gemeente of de verhuur alsnog op basis van een openbare procedure moet plaatsvinden.

Genoemde termijn merken wij aan als een vervaltermijn. Als binnen deze termijn geen reactie is ingediend zal de gemeente over gaan tot verdere stappen om te komen tot het sluiten van de overeenkomst. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

Bij gebreke van een tijdig gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Overbetuwe en belanghebbenden zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.