Column Kinderburgemeester Bente Tijssen: Wow, ik ben kinderburgemeester!

Een paar jaar geleden keek ik het sinterklaasjournaal en zag ik bij de verwelkoming van sinterklaas niet alleen de burgemeester van die gemeente maar er stond ook een meisje naast de burgemeester met een mooie ketting om. Ik vroeg toen aan mijn moeder: “Wie is dat meisje?” Mijn moeder zei: “Dat is de kinderburgemeester”. 

Enthousiast

Vanaf dat moment wist ik het zeker, ik wil kinderburgemeester worden. Afgelopen mei was het dan zover, ik kon gaan solliciteren voor kinderburgemeester van gemeente Overbetuwe. En ik mocht op sollicitatiegesprek komen! Wat spannend zeg. Ik had het sollicitatiegesprek met de burgemeester, een raadslid en een beleidsmedewerker. Tot mijn grote verbazing stonden burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en Kinderburgemeester Kate Janssen op maandag 10 juni in mijn klas met een grote taart. Ik word de kinderburgemeester 2024-2025! Ik, kinderburgemeester van Overbetuwe! Wat een eer vind ik dat! 

Opening

Nu ik als kinderburgemeester ben geïnstalleerd, heb ik al veel leuke dingen mogen doen. Ik ben naar het provinciehuis geweest. Toen heb de Commissaris van de Koning mogen ontmoeten en andere kinderburgemeesters. Ik heb samen met wethouder, Rik van den Dam, de vlinderrijke akkerranden mogen openen. Ik was bij de installatie van Elin Duisings als kinderburgemeester van de gemeente Lingewaard. Echt, heel tof was de opening van de Airbornemaand met de burgemeesters en kinderburgemeesters van de gemeente Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum. 

Doelen

De komende maanden staat er nog veel meer op de planning. Op 21 september mag ik bij de Polenherdenking in Driel aanwezig zijn vanwege de herdenking van 80 jaar Operatie Market Garden. Ook ga ik mij inzetten om mijn doelen te realiseren, namelijk: hondenpoepvrije speelplekken en dat speelplekken nog veiliger worden. Ook wil ik ervoor zorgen dat jongeren meer mee kunnen denken en praten met volwassenen want kinderen denken nu eenmaal anders dan volwassenen. Tot slot, ga ik er voor zorgen dat Kate’s plan voor de introductie van een jeugdlintje en de jeugdvrijwilligersprijs wordt uitgevoerd. 

Ik heb dus genoeg te doen de komende maanden en ik heb er enorm veel zin in! 

Groetjes,
Bente