De Olympiasingel in Elst heeft een nieuwe, veiligere oversteek gekregen voor fietsers en voetgangers van en naar sportpark De Pas. Tegelijk is er een ontsluitingsweg aangelegd naar de toekomstige woonwijk De Pas.

Wethouder Wijnte Hol van de gemeente Overbetuwe opende het nieuwe kruispunt gistermiddag. De doorgaande weg gaat in de loop van vandaag weer in beide richtingen open voor verkeer. Sinds de start van de werkzaamheden eind januari was de singel in één richting afgesloten voor autoverkeer.

Wat is er veranderd?

De toekomstige woonwijk De Pas ligt tegenover het sportpark. De 350 woningen worden tussen 2025 en 2029 in fases opgeleverd. Om de weg ook voor de toekomst veilig te houden voor fietsers en voetgangers heeft de gemeente de Olympiasingel aangepast:

  • Een oversteek en toegangsweg vanuit de toekomstige woonwijk De Pas naar het sportpark en de Olympiasingel.
  • Een zogeheten middengeleider voor fietsers en voetgangers. Daar kunnen ze wachten voordat ze oversteken naar de overkant.
  • Een slinger en een drempel, zodat auto’s snelheid moeten minderen.
  • De toegestane maximumsnelheid is voortaan 30 km (was 50 km) vanaf de rotonde met de Rijksweg tot na de aansluiting sportpark en woonwijk De Pas.

Wens van sportverenigingen 

Wethouder Wijnte Hol is blij met het nieuwe kruispunt: “De Olympiasingel is een druk bereden weg. Als de nieuwe woonwijk straks klaar is, zal dat alleen nog maar meer worden. Veel, vaak jonge, fietsers steken de weg over om van en naar sportpark De Pas te gaan. Daarom vond ik het nodig om de weg nu aan te pakken, zodat de auto’s snelheid moeten minderen en fietsers en voetgangers veiliger kunnen oversteken. Met de nieuwe oversteek komen we tegemoet aan de wens van de sportverenigingen om de kruising veiliger te maken. Zij hebben ook meegedacht over mogelijke oplossingen.”